Историята на едно мило-хаотично семейство

  • Код на продукта:Историята на едно мило-хаотично семейство
  • Наличност:В наличност

Емилия Екерман

Историята на едно мило-хаотично семейство                   

Книгата съдържа 21 разказа, чийто действия и герои се преплитат в един роман и обхващат периода от 50 години, на които тя е едно огледално отражение. Това са истински, живени истории, а настоящите протичат  на живо - live, с отворен край - open end.  

    Авторката живее от много дълги години в Берлин. В сънищата си тя e често в родното си село Карабунар със сцени от детските и младежките ѝ години, докато един ден осъзнава, какъв копнеж и носталгия по родния ѝ край са обхванали сърцето ѝ. И тя започва да пише: за семейството си, роднини, съседи, приятели и познати. Това са най-вече близки хора с техните съдби, падания и ставания, слабости и добродетели. Миналото и настоящето, трагичност и комичност се преплитат в една жива картина на българските обичаи, нрави и традиции. За българите така типичната мистичност също намира своето място, а смъртта е описана почти без табу. Немската действителност е докосната само на повърхността, като контраст към българската.

    Книгата показва по един много чувствителен и вълнуващ начин, как едно голямо и лю-бещо семейство с топли и човешки взаимоотношения слагат отпечатъка си върху личност-та. А към него се разбират не само родителите, но баби и дядовци, роднини, приятели, съседи. Това са хората, даващи топлина и опора, това е животът в неговата първична форма, която за съжаление все повече и повече отсъства в нашата съвременна действителност.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
   Лош           Добър
Captcha

Тагове: Историята, на, едно, мило, хаотично, семейство