Чуден свят. Околен свят. Познавателна книжка за 6 - 7 г.

Чуден свят. Околен свят. Познавателна книжка за 6 - 7 г.

  • 8.60 лв.

Познавателните книжки по околен свят са предназначени както за работа на децата с учител в детската градина, така и за работа с възрастен у дома.
С помощта на четирима приятели - главни герои във всички книжки, малчуганите започват интересно пътешествие, с което неусетно опознават света около себе си, овладяват правилата за поведение и общуване, запознават се с националните ни ценности и традиции, откриват красотата на природата и се научават да се грижат за нея и да я опазват. Всяка страница предлага интересни и прекрасно илюстрирани ситуации, по които детето разказва, отговаря на въпроси, рисува или оцветява. Задачите са с различна степен на трудност и са подбрани в зависимост от възрастовите особености на децата в съответните групи.
Богатият набор от забавни задачи и разнообразието от дейности провокират интереса на децата и ги правят по-уверени и самостоятелни. За по-лесна работа са дадени ясни и точни указания за изпълнение на задачите. Включени са и материали за входящо и изходящо проследяване на постиженията.
Познавателната книжка за 6-7-годишните деца осигурява работа по 2 педагогически ситуации седмично. Тя съдържа задачи и теми, свързани с:

  • дейността на човека и грижите му за природната среда;
  • условията за живот и потребностите на растенията през сезоните;
  • училището, класната стая и учебните пособия;
  • поведението и правилата на улицата или в детски клуб;
  • професиите на строителите, полицаите или шофьорите и тяхното значение за хората;
  • различни празници, местни обичаи, традиции и други.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
   Лош           Добър
Captcha