11 Минути Паулу Куелю Съвременни романи

11 Минути

  • Производител: Паулу Куелю
  • Код на продукта:634
  • Наличност:В наличност
29 май 2002 г., часове преди да завърша тази книга, отидох до пещерата в Лурд, Франция, за да напълня от намиращия се там извор няколко шишета с чудотворна вода. Докато минавах покрай катедралата, един мъж на около седемдесет години ми каза: „Знаете ли, че много приличате на Паулу Коелю?" Отговорих му, че съм аз самият. Мъжът ме прегърна и ме запозна с жена си и внучката си. Заговори за въздействието, което моите кни¬ги са оказали върху живота му, завършвайки с думите: „Те ме карат да мечтая."
Чувал съм това изречение безброй пъти и винаги ме е радвало. В онзи момент обаче много се изплаших, защото знаех, че в „Единайсет минути" се разказва за деликатен, неудобен, шокиращ проблем. Отидох до извора, напълних шишетата, върнах се, попитах мъжа къде живее (в Север¬на Франция, близо до Белгия) и си записах името му.
Тази книга е посветена на теб, Морис Гравлин. Имам едно задължение към теб, жена ти, внучката ти, към мен самия: да говоря за това, което ме тревожи, а не за това, което всички биха искали да чуят. Някои книги ни карат да мечтаем, други ни връщат към действителността, но ни¬коя от тях не бива да избягва най-важното за един автор: честността по отношение на темата, за която пише.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
   Лош           Добър
Captcha