Какавидите

Какавидите

Безплатно
Автор: Джон Уиндъм
КакавидитеДжон Уиндъм (на английски: John Wyndham) е британски писател на научна фантастика. Роден е в Бирмингам, Великобритания и не получава висше образование. Джон Уиндъм и Лукас Паркъс са имена, които той използва за краткост. Цялото му име е Джон Уиндъм Паркъс Лукас Бейнън Харис. В началото на живота си той се занимава с различни дейности, за
Оценката е базирана на 1 Отзива Напишете оценка
Price:
Безплатно
Влезте в своя профил, за да изтеглите книгата.
Име на файлаРазмер
Какавидите (Изтеглено 663) 799.5KiB
Показани са от 1 до 1 от общо 1 резултата (1 страници)

Какавидите

Джон Уиндъм (на английски: John Wyndham) е британски писател на научна фантастика. Роден е в Бирмингам, Великобритания и не получава висше образование. Джон Уиндъм и Лукас Паркъс са имена, които той използва за краткост. Цялото му име е Джон Уиндъм Паркъс Лукас Бейнън Харис. В началото на живота си той се занимава с различни дейности, за да си изкарва прехраната.

Първите му разкази са публикувани в средата на 1920-те години в обикновени списания, а не такива с научно-фантастична насоченост. Разказите, които той пише през следващите години са предназначени предимно за читатели в Америка. Произведенията му са представители на различни жанрове, включително научна фантастика и детективски романи. По време на Втората световна война Джон Уиндъм работи най-вече в армията, където продължава да се занимава с писане. Първият му роман излиза през 1935 г., но истинска популярност печели с романа "Денят на трифидите", който излиза през 1951 г. Романите, които той пише след това също се радват на много почитатели в средите на читателите на научна фантастика. Някои от неговите романи са филмирани.

Джон Уиндъм умира през март 1969 г.

Напишете оценка

Note: HTML is not translated!
ЛошаДобра