Заклинателят

Заклинателят

Безплатно
Автор: Уилям Питър Блати
Заклинателят  В много отношения сензационният трилър „Заклинателят” на Уилям Питър Блати е вледеняващо четиво, застанало наравно с шедьоврите на такива жанрови класици като Х. Ф. Лъвкрафт, лорд Дънсани и Стивън Кинг; романът обаче е и много повече – жива, пълноценна литература за доброто и злото, за човешкия дълг, за съмненията, вярата и саможертв
Оценката е базирана на 7 Отзива Напишете оценка
Price:
Безплатно
Влезте в своя профил, за да изтеглите книгата.
Име на файлаРазмер
Заклинателят (Изтеглено 4181) 1.18MiB
Показани са от 1 до 1 от общо 1 резултата (1 страници)

Заклинателят

 

В много отношения сензационният трилър „Заклинателят” на Уилям Питър Блати е вледеняващо четиво, застанало наравно с шедьоврите на такива жанрови класици като Х. Ф. Лъвкрафт, лорд Дънсани и Стивън Кинг; романът обаче е и много повече – жива, пълноценна литература за доброто и злото, за човешкия дълг, за съмненията, вярата и саможертвата.

„Това е книгата, която ми се иска аз да бях написал!” – думите на наскоро починалия литературен колос Рей Бредбъри са достатъчно основание, за да вземем насериозно шокиращото очарование на „Заклинателят”: историята на 11-годишната Ригън Макнийл, която от обикновено и безгрижно дете постепенно се превръща в чудовище.

Докато лекарите безпомощно гадаят диагнозата, в естествената и зловеща логика на трагедията изплува образът на страховито демонично присъствие, а единственият лек срещу него се оказва непоколебимостта на човешкия дух... Без да робува на евтини трикове, изпълнен с богати образи и блестящ стил, родоначалник на цяло течение в литературата, ненадминат и до днес – „Заклинателят” е шокиращ и драматичен разказ за борбата между абсолютната поквара и уязвимата невинност с ярко и оптимистично послание: силата на вярата може да прогони и най-тъмните кошмари, наместили се в съзнанието и душата ни.

Напишете оценка

Note: HTML is not translated!
ЛошаДобра