Идиот

Идиот

Безплатно
Автор: Фьодор Достоевски
ИдиотЗа пръв път романът „Идиот“ е бил обнародван в списание „Русский вестник“, 1868. т.т. 73-78, януари-декември (с посвещение на племенницата на Достоевски ? София Александровна Иванова), Главите VIII-XII от четвърта част на романа са излезли като приложение на „Русский вестник“ през февруари 1869 година. Тук го печатаме по единственото издание,
Оценката е базирана на 6 Отзива Напишете оценка
Price:
Безплатно
Влезте в своя профил, за да изтеглите книгата.
Име на файлаРазмер
Идиот (Изтеглено 5380) 3.58MiB
Показани са от 1 до 1 от общо 1 резултата (1 страници)

Идиот

За пръв път романът „Идиот“ е бил обнародван в списание „Русский вестник“, 1868. т.т. 73-78, януари-декември (с посвещение на племенницата на Достоевски ? София Александровна Иванова), Главите VIII-XII от четвърта част на романа са излезли като приложение на „Русский вестник“ през февруари 1869 година.

Тук го печатаме по единственото издание, което е излязло в отделна книга приживе на писателя: „«Идиот». Роман в четири части от Фьодор Достоевски. Том I и II, С- Петербург, 1874“, с поправяне на грешките в първопечатния текст на списанието. В последните глави от четвърта част в някои екземпляри от изданието през 1874 година 451 се срещат редица варианти в сравнение с други екземпляри от същото издание. Характерът на тези варианти показва, че поправката е могла да бъде направена само от автора.

Напишете оценка

Note: HTML is not translated!
ЛошаДобра