Свалянето на тази книга е прекратено по искане на издателството. Моля, потърсете книгата в сайта на издателя.

Робинзон Крузо

Безплатно
Автор: Даниел Дефо
Робинзон КрузоРоден съм през 1632 година в град Йорк в почтено семейство, макар че не сме местни жители ? баща ми е чужденец от Бремен и се заселва най-напред в град Хъл. Занимава се с търговия и след като натрупва състояние, отказва се от сделките и се установява в град Йорк, където се оженва за майка ми. Нейният род, известен като Робинзон, се по
Оценката е базирана на 5 Отзива Напишете оценка
Price:
Безплатно
Влезте в своя профил, за да изтеглите книгата.
text_no_downloads

Робинзон Крузо

Роден съм през 1632 година в град Йорк в почтено семейство, макар че не сме местни жители ? баща ми е чужденец от Бремен и се заселва най-напред в град Хъл. Занимава се с търговия и след като натрупва състояние, отказва се от сделките и се установява в град Йорк, където се оженва за майка ми. Нейният род, известен като Робинзон, се ползува с много добро име в този край и аз бях кръстен на тях ? Робинзон, по фамилия Кройцнер, но поради обичайното изопачаване на думите в английския език вече ни наричат Крузо ? пък и самите ние се представяме така и така си пишем името; така ме наричат винаги и моите другари.

Имах двама по-големи братя, единият от които, подполковник в английския пехотен полк във Фландрия (тогава, под командването на известния полковник Локхарт), загина в битката с испанците край Дюнкерк. Що се отнася до другия ми брат, научих какво е станало с него не повече, отколкото баща ми и майка ми научиха какво стана с мен.

Напишете оценка

Note: HTML is not translated!
ЛошаДобра