Свалянето на тази книга е прекратено по искане на издателството. Моля, потърсете книгата в сайта на издателя.

До Чикаго и назад

Безплатно
Автор: Алеко Константинов
До Чикаго и назадПървият пътепис на А. Константинов ? „До Чикаго и назад“, излиза за първи път на страниците на списание „Български преглед“ (1893-1894). Описанието на едно изключително за българина от края на XIX век пътешествие остава в нашата литература като „документ“ с културологична стойност. Световното изложение в Чикаго е повод за обобщения
Оценката е базирана на 15 Отзива Напишете оценка
Price:
Безплатно
Влезте в своя профил, за да изтеглите книгата.
text_no_downloads

До Чикаго и назад

Първият пътепис на А. Константинов ? „До Чикаго и назад“, излиза за първи път на страниците на списание „Български преглед“ (1893-1894). Описанието на едно изключително за българина от края на XIX век пътешествие остава в нашата литература като „документ“ с културологична стойност.
Световното изложение в Чикаго е повод за обобщения, надхвърлящи рамките на пътеписа като жанр. Изключителният усет на Алеко към културните различия, талантът му да наблюдава и скицира, да разпознава общото зад детайла превръщат текста в мащабен разказ за чуждото и за родното в конкретните хипостази на американското и на българското. При това двете реалии се взаиморазкриват, осветяват се една друга.

Напишете оценка

Note: HTML is not translated!
ЛошаДобра