Психология и вътрешната свобода

Безплатно
Автор: Пиер Дако
Психология и вътрешната свободаНе можем да постигнем вътрешна свобода, ако не разберем, че се намираме в съвсем реален затвор. Нито да разберем, че сме в затвор, ако се отъждествяваме с него. А мнозина се превръщат в свой собствен затвор и в затворници на самите себе си. Човек се ражда почти изцяло вътрешно свободен. Само около една четвърт от него
Оценката е базирана на 13 Отзива Напишете оценка
Price:
Безплатно
Влезте в своя профил, за да изтеглите книгата.
Име на файлаРазмер
Психология и вътрешната свобода (Изтеглено 5452) 1.69MiB
Показани са от 1 до 1 от общо 1 резултата (1 страници)

Психология и вътрешната свобода

Не можем да постигнем вътрешна свобода, ако не разберем, че се намираме в съвсем реален затвор. Нито да разберем, че сме в затвор, ако се отъждествяваме с него. А мнозина се превръщат в свой собствен затвор и в затворници на самите себе си.
Човек се ражда почти изцяло вътрешно свободен. Само около една четвърт от него е запълнена от атавизми, наследственост, расова памет и най-различни физически и психически характеристики. Ако се абстрахираме от тях, за интелекта и чувствата остават цели три четвърти. Това пространство им е предостатъчно, за да се разгърнат напълно, стига да им разрешим.Но как да им разрешим?

Тази е темата на "Психология и вътрешна сбовода" от вече популярния и в България белгийски психиатър Пиер Дако. След "Фантастичните победи на модерната психология", "Триумфът на психоанализата", "Жената и нейната дълбинна психология" и "Тълкуване на сънищата", издадени от ИК "Колибри", Дако ни кани на пътешествие към вътрешната свобода - пътешествие трудно, осеяно с препятствия, поставени и от обществото, и от нас самите, но което трябва да предприемем, ако искаме да си направим най-големия подарък - свободата на душата.

Напишете оценка

Note: HTML is not translated!
ЛошаДобра