LINUX - Ръководство на мрежовия администратор

Безплатно
Автор: Олаф Кирх и Тери Доусън
LINUX - Ръководство на мрежовия администратор Вече повече от 10 години тази книга предоставя на администраторите на Linux основните знания за добавяне на система към мрежа и администрирането на мрежи. Това уважавано ръководство разглежда задълбочено важните мрежови инструменти и софтуер, които са част от операционната система – основната инфраструк
Оценката е базирана на 5 Отзива Напишете оценка
Price:
Безплатно
Влезте в своя профил, за да изтеглите книгата.
Име на файлаРазмер
LINUX - Ръководство на мрежовия администратор (Изтеглено 3936) 5.72MiB
Показани са от 1 до 1 от общо 1 резултата (1 страници)

LINUX - Ръководство на мрежовия администратор

Вече повече от 10 години тази книга предоставя на администраторите на Linux основните знания за добавяне на система към мрежа и администрирането на мрежи. Това уважавано ръководство разглежда задълбочено важните мрежови инструменти и софтуер, които са част от операционната система – основната инфраструктура (TCP/IP, безжични мрежи, защитни стени) и по-популярните услуги на Linux. В третото издание са добавени главите за Apache, Samba и OpenLDAP, а информацията за теми, като безжични мрежи, IMAP и IPv6, е актуализирана.

След прочитането на тази книга, всеки, който има основни познания за Linux, може да стане компетентен мрежов администратор и да настрои сървър или защитна стена. Във всяка глава, освен подробни конфигурации и информация за администриране, е направен преглед на основите, необходими на администраторите за поддържането на една работеща Linux система в мрежа.

В книгата подробно са разгледани важни теми, като:

* конфигуриране на хардуер и Ethernet устройства
* настройване на сървър за имена (BIND и djbdns)
* свързване чрез серийна линия по PPP
* настройване на защитна стена, маскарадинг и статистика
* използване на inetd или друг подобен суперсървър
* отдалечено влизане чрез ssh

Напишете оценка

Note: HTML is not translated!
ЛошаДобра